الثلاثاء، 20 أبريل 2010

طريقة عمل تورتة الفواكه و البلاك فورست لشيف حسن (كل بلد اكلة )

تورتة الفواكه و البلاك فورست


الكيكة الاسفنجية

المقدار دة يعمل صينيتين مقاس 24

الاسبونج كيك

10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 2 كوب الا 1/4 دقيق – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا

الكيكة الاسفنجية بالشيكولاتة

10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 1 و 1/2 كوب دقيق – 1/4 كوب كاكاو – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا

الطريقة

نضع البيض والسكر والفانيليا فى الخلاط على اول سرغه لحد ما السكر يدوب ثم نعلى السرعه لحد ما العجينة ترتفع وتتقل ثم نطفى الخلاط ونضع البيكنج بودر على الدقيق ونبتدى نضع الدقيق شوية شوية على العجينة ونقلب من تحت لفوق بالراحه بمعلقة بلاستيك او خشب ثم ندهن الصينية بالذبدة ونضع العجينة وندخلها الفرن فى الرف المتوسط على د 160 لمدة نص ساعه

ملحوظة

لازم يكون الفرن شغال قبل الخبز بنص ساعه


لازم يكون الخلاط ناشف تماما ومفهوش اى اثار للماء


لازم ماتفتحيش الفرن فى النص ساعه الاولى
تجهيز التورتة

4 راقة سبونج كيك بالشيكولاتة – وحدات من الكريز – سيرب خفيف – كريم شانتى جاهز – شيكولاتة خام مبشورة

الطريقة

نضع اول راقة سبونج ونسقيها كويس بالسيرب بالفرشاه ثم نضع طبقة كريمة ثم نضع شوية كريز ثم تانى راقة سبونج ونكرر العملية لحد اخر راقة اسبونج ندهن الاجناب كويس بالكريمة ثم ندهن الوش ونمسحه كويس بالكريمة ثم نساوى الاجناب بالسكينة ونشيل الزيادات ثم نعمل وردات بالكريمة بالكيس والقمع ثم نرش على الاجناب وعلى الوش الشيكولاتة المبشورة ثم ندخلها الثلاجة

















مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP