الجمعة، 9 أبريل 2010

طريقة عمل كفتة فراخ بالبطاطس (من كل بلد اكلة )


كفتة فراخ بالبطاطس



1/2 ك بطاطس - 1/2 ك فراخ مفرومة – 300 ج صدور فراخ مفرودة – فلفل حامى – ثوم مفروم – 1/2 ك طماطم – فلفل حار – 2 م طماطم بيورية – فلفل رومى – 100 ج بصل – ثوم مفروم – زيت او زبدة – ملح وفلفل

الطريقة

نغسل البطاطس كويس ونقطعها شرائح متوسطة ونشوحها فى الزيت


نفرم الوراك كويس ثم نتبلها بملح وفلفل و كمون وزعتر و وبصل وثوم وبقدونس مفروم ثم نعملها كور ونبططها بايدنا ونشوحها فى الزيت


نتبل الصدور بملح وفلفل وكمون ونشوحها فى الزيت


فى الصينية نرصص البطاطس وعليها شريحه طماطم وعليها قرص كفته ثم فلفلة حامية او شريحه البطاطس وعليها شريحه طماطم وعليها شريحه صدر ثم فلفلة حامية او شريحه البطاطس وعليها شريحه طماطم وعليها شريحه صدر ثم شريحه فلفل رومى وهكزا ثم نضع بالمعلقة صلصة طماطم وندخلها الفرن


لعمل الصلصة


نشوح ثوم مفروم فى شوية زيت زيتون ثم نضع طماطم معصورة وشوية ماء ونقلبهم ثم نتبلها ونخليها لحد ماتتسبك و نضع فيها شوية كسبرة خضراء مفرومة











مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP